Předmět: Gastronomie

» Seznam fakult » FVH » 2360
Název předmětu Gastronomie
Kód předmětu 2360/HEGA
Organizační forma výuky Přednáška + Cvičení
Úroveň předmětu Magisterský
Rok studia nespecifikován
Semestr Zimní
Počet ECTS kreditů 3
Vyučovací jazyk Angličtina
Statut předmětu nespecifikováno
Způsob výuky Kontaktní
Studijní praxe Nejedná se o pracovní stáž
Doporučené volitelné součásti programu Není
Dostupnost předmětu Předmět je nabízen přijíždějícím studentům
Vyučující
  • Kameník Josef, doc. MVDr. CSc., MBA
Obsah předmětu
nespecifikováno

Studijní aktivity a metody výuky
nespecifikováno
Výstupy z učení
Cílem předmětu je získat vědomosti i základní dovednosti v procesu přípravy a podávání hotových pokrmů v provozovnách stravovacích služeb. Disciplína úzce navazuje na předmět "Hygiena a technologie v gastronomii". Studenti se naučí mimo jiné také zásadám sestavování jídelního lístku, přípravám menu, zásadám vhodné kombinace pokrmů a nápojů i principům dietního stravování.

Předpoklady
nespecifikováno

Hodnoticí metody a kritéria
nespecifikováno
Doporučená literatura


Studijní plány, ve kterých se předmět nachází
Fakulta Studijní plán (Verze) Kategorie studijního oboru/specializace Doporučený ročník Doporučený semestr